foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

Fietsen

Ja op woensdagmiddag gaan we fietsen, eerst een maal in de veertiendagen maar het enthousiasme was zo groot dat we nu elke woensdag fietsen. John neemt de routes voor zijn rekening en als hij er niet is dan neemt Nel het waar. Nel beheert ook de financiën, dat is de knip van de fietsclub en die is van iedereen die mee fietst. Als daar genoeg in zit gaan we daar leuke dingen van doen. We proberen altijd om op de terug weg de wind in de rug te hebben maar ja het is Nederland dus dat gaat niet altijd lukken. Als we gaan fietsen dan ga je met een groep en dat is heel anders dan dat je samen met je partner gaat fietsen. De veiligheid staat dus hoog aangeschreven. Je kan met een groep gewoon geen risico nemen dat er wat gebeurd. Nu is het wel zo dat iedereen die mee gaat zelf verantwoordelijk voor zijn doen of laten. Je kan natuurlijk niet oversteken als er nog een auto aan komt of door het rode licht rijden. Daarom proberen we altijd auto luw te rijden echter is dat niet altijd mogelijk. Al hoe wel we wel ons best doen. Is dat niet altijd mogelijk. Zo ook de route waar gaan we heen, de windrichting is belangrijk, zo dat je al gauw op de zelfde route terecht komt.

Nu fiets ik de laatste tijd heel veel en heb diverse routes in petto. Alleen is het wel zo dat je dan weer een paar kilometer verder moet gaan en ben je iets later thuis. Zeker omdat je onderweg nog een pauze in last voor een bakkie. Als je dan met veel mensen bent, het gebeurd de laatste tijd wel dat we met 15 personen zijn. Dan heb je niet allemaal snel een bakkie en blijf je automatisch wat langer zitten dan de bedoeling is. Dat kost veel tijd, nou is dat in de zomermaanden niet zo'n probleem maar in de herfst en de winter is het al gauw donker en koud. Je probeert dan op tijd terug te zijn, in ieder geval voordat het donker wordt. Heb je nog familie of vrienden die ook graag fietsen ze mogen gerust mee, je moet ze alleen vertellen dat het tempo niet zo hoog is. Vijftien kilometer is meestal het gemiddelde, dat is voor een ieder goed te doen. Het vertrek punt is bij de Martinus kerk en we vertrekken om 13:30 uur dus graag iets eerder aanwezig. Zodat we op tijd kunnen vertrekken.

Bij slechter weer staan we aan de overkant bij de I.N.G. want daar sta je overdekt. Vroeger werd er niet gefietst bij slecht weer maar tegenwoordig verzinnen we wel iets. Desnoods gaan we met zijn allen naar een tuincentrum want het gaat tenslotte toch om de gezelligheid.