foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

                      Fietsclub Aandacht puntjes !

 

 

ruimteHet verzamelpunt is bij de Martinuskerk, zorg er voor dat de overige gebruikers van het trottoir geen hinder van ons hebben. Plaats de fiets op een dusdanige manier dat iedereen er langs kan. Ga ook niet midden op het trottoir kletsen, maak ruimte.

 

 

 

 

 

 

KlokAls de klok half twee slaat vertrekken we, maar dan ook allemaal te gelijk. We gaan niet nog eens de gehele week door nemen, doe dat onderweg. Indien mogelijk, je hebt daar tijd zat voor.

 

 

 

 

 

stop01Het is heel belangrijk dat de verkeersregels opgevolgd gaat worden. Staat de route   begeleider stil bij een oversteek wacht dan ook even. Hij of zij heeft daar een belangrijke reden voor.

Bij verkeerslichten goed aansluiten, maar zorg wel dat je in je fietsen communicatie tochteigen vak staat en blokkeer het overige verkeer niet. Mocht niet iedereen door het groene licht kunnen dan stop je, de gene die nog net door kon geeft dat even door aan de route begeleider, een brul naar voren. Hij of zij, zorgt er dan voor dat we even gaan wachten maar wel op een plek waar we het overige verkeer niet hinderen. Dit is ook van belang bij regen of pech, stoppen we daar voor ga dan in ieder geval aan de kant staan, zet niet je fiets midden op de weg. Is de weg smal, ga dan achter elkaar rijden.

 

We gaan met hesjes rijden, de voorste en achterste van de groep dragen hesjeeen hesje, mocht het zo zijn dat de groep erg groot is dan gaan we splitsen. We rijden wel de zelfde route maar met een tussen ruimte er tussen. Zodat we het overige verkeer zo min mogelijk hinderen. Bij verkeerslichten is dat ook handiger zodat de groep in een keer kan door kan. Fluit de voorste of achterste dan komt er verkeer aan, bij twee keer fluiten, snel achter elkaar dan moet er even gestopt worden.

 

 

Rust pauze, tijdens de fietsroute steken we altijd even op voor een consumptie. Mocht het zo Bier en koffiezijn dat de genoten consumptie duurder is dan € 2,50 verwachtengeld we wel dat je wat meer betaald. Tenminste het bedrag wat de consumptie heeft gekost.

 

 

 

 

 

 

Ishetnogver