foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

Aardbeien plukken

Woensdag 28 mei 2014, 's ochtends redelijk weer, droog, bewolkt maar niet koud. We hadden dus goede hoop op een mooie woensdagmiddag om te gaan fietsen. Helaas om 13:30 uur hadden we motregen, vandaar dat we niet op de stoep stonden bij de Martinuskerk maar onder de overkapping bij de I.N.G. bank. De belangstelling was ondanks het miezerige weer, groot. Ook kwamen nog twee dames kijken, ze wisten niet of ze meegingen.aarbei Daar aangekomen hoorden ze dat we aardbeien gingen plukken. Ik had wel een mail verstuurd, echter ze hadden de computer nog niet aangezet en wisten dus van niets. Vol goede moed, met in hun achterhoofd, "nou dan gaan we ook niet zo ver", stapten ze ook op de fiets en reden mee. Ik had nog verwacht dat het na 14:00 uur droog zou worden dus heb aangestuurd op het rondje wat ik uitgedacht had. De regen viel langzaam maar ja, je werd op een gegeven ogenblik toch wel nat. Zoals ik al in de mail had geschreven, was het eerste stuk saai. In Nieuw-Vennep ben ik nog even langs het Zomerpark gereden zodat de fietsfanaten konden zien waar Riet v. S. woont. Een prachtig complex met een mooi uitzicht over het park. Wij zijn door gegaan richting Leimuiden. Riet vroeg nog waar gaan we die aardbeien nu halen? drechtNou dat duurt nog wel even want, je moet ze wel verdienen. In Leimuiden aangekomen zijn we langs de Drecht richting Bilderdam gereden, jammer dat het zo regende, gewoon een prachtig gebied.

Ik heb beloofd dat ik deze tocht nogmaals ga rijden maar dan met beter weer. In Bilderdam zijn we de brug over gereden en weer terug gegaan naar Leimuiden. In Leimuiden hebben we een kopje koffie, thee of warme chocolade gedronken. Want je wordt toch op een gegeven ogenblik koud. Nadat we weer wat opgwarmd waren zijn we weer doorgereden. Dit keer naar Abbenes, daar zijn we aardbeien gaan plukken. Gelukkig kon je deze zonder te bukken zo pakken. Prachtig gewoon, de verkoper, ja je moest ook nog betalen. Vertelde dat als we halverwege juni zouden komen er ook nog bosbessen, frambozen enz. zouden zijn. Ik ga proberen om daar nog een keer naar toe te gaan zodat we daar meteen koffie kunnen drinken. Dat is daar gewoon te koop en als het dan goed weer is kan je ook nog buiten zitten. Zou dus zeggen heb je zin om ook eens lekker een rondje te maken en terug te komen met aardbeien of ander fruit, ga dan gezellig mee.

Ook is het zo dat de mensen die mee zijn gegaan ondanks de regen genoten hebben van deze tocht. Daar ben ik dan toch wel weer heel blij mee.

tot volgende week en hopende op mooi weer.