foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

Joppetocht

 

Zomer Seizoensafsluiting 2014

 

 

Afgelopen vrijdag 5 september, hebben we een combinatie gemaakt van fietsen, een boottocht en wandelen, als afsluiting van dit zomerseizoen. We vertrokken om 12:30 uur vanaf de Martinuskerk. Dit omdat het in avonduren toch wat fris kan worden en we niet weten of de boot direct beschikbaar is in Warmond. plattegrond Martha had haar warme maaltijd er zelfs voor opgezegd om met dit uitje mee te gaan. Exact om 12:30 uur zijn we gaan fietsen. De snelste route richting Warmond, We kwamen daar aan om vijf minuten voor half twee. Helaas was het koffie huisje dicht zodat we niets konden kopen. Wel was de toilet ruimte open dus dat is altijd prettig. Fietsen gestald, er was ruimte zat want het was heel rustig en er stond nog geen fiets. We liepen over de stijger naar de boot en gingen aan boord.

De kosten voor de overtocht is € 2,00 dat komt door dat het bootje onderhouden en gevaren wordt door vrijwilligers. Elly had weer geluk want die vond onderweg naar het toilet nog een twee euro munt. De boottocht duurt niet lang maar ja, als je niet meer weet

waar je portemonnee gestopt hebt krijg je het wel warm. Terwijl je weet dat je net nog je fietssleutel er in hebt gestopt. Gelukkig kwam deze weer boven drijven. Het eerste stukje varen is vanaf punt 2 naar punt 3. joppe 11Daar begon onze eerste wandeltochtje, niet ver 1,4 kilometer, maar daar doe je toch nog zo'n vijfentwintig minuten over. Terwijl we daar door het weiland liepen zagen we nog een zeilboot met een bruidsspaar voor op de boeg. Heel leuk om te zien, die gingen dus echt in het huwelijksbootje. We hadden wel het geluk dat er niet veel vlaaien in het weiland lagen, want ja er lopen daar ook koeien. Die we ook nog tegen kwamen zelf een met een kalfje, dus dat is opletten want moeder koe beschermt uiteraard haar kleintje, zodat we er met een grote boog om heen liepen. Even verder op was er een soort uitkijktoren waar we nog even op geklommen zijn. Een heel stijl trappetje, dus oppassen geblazen. Het zonnetjes scheen niet maar het was wel benauwd, je kon wel ver kijken maar het zicht was niet echt helder. Na wat foto's genomen te hebben en verteld waar Leiden en de Kaag lag, zijn we weer verder gegaan. Onderweg kom je dan ook nog pleziervaart bootjes tegen die aan de kade lekker ontspannen van het mooie natuur gebied.

Wij liepen door tot aan een stijger waar de boot al weer op ons lag te wachten. Hadden wij nou zo langzaam gelopen of was hij gewoon te vroeg. Nou dat hebben we maar niet gevraagd. We zijn gewoon weer aan boord gegaan voor ons tweede en tevens laatste boottochtje. Naar het volgende eiland. Daar liepen we tussen de schapen met allerlei verschillende kleuren en grootten. Heel leuk om deze tocht een keertje te doen.

Na het weiland wat Tengnagel wordt genoemd liepen we door twee hekken en kwamen we op de Strengen. Via een bruggetje komen we op het recreatie gebied Kagerzoom. Een heel mooi gebied waar ook keurig aangelegde fietspaden lopen. We zijn hier wel een geweest toen we de pontjes route hebben gefietst. Ook kom je nog langs de Broekdijkmolen die al heel oud is. Aan de linker kant van het fietspad zien we een heel groot golfterrein. Onderweg hebben we het over van alles gehad, zelfs de koffie kwam ter sprake. Gelukkig heeft de golfclub Kagerzoom ook nog een onderkomen waar je uitgenodigd werd om als wandelaar of fiets(t)er iets te komen nuttigen. We zijn dus even daar naar toe gegaan.

Het was een prachtig complex, je kon buiten en binnen zitten, doordat het

weer prima was hebben we ons lekker buiten gesetteld. De koffie smaakte prima en de IJsthee zag er feestelijk uit. Wat ons nou ontzettend mee viel was dat de prijs van een kopje koffie betaalbaar was. Een kopje thee kostte maar €1,85 koffie € 2,00 en de frisdrank was iets duurder. In Spaarndam betaalde we nog € 2,75 voor een kopje cappuccino. Dan is dit natuurlijk wel andere koek. Nadat we zo'n half uurtje gezeten hadden zijn we met onze wandeltocht verder gegaan. Richting Warmond maar nu even door een minder mooi stukje, want we kwamen door het industrie gebied van Warmond de Veerpolder. Na we dit gebied hadden gehad zijn we weer terecht gekomen in het leuke dorpje van Warmond met zijn leuke optrekjes en allerlei haventjes. Of het nu door de leeftijd komt, ik weet het niet maar ik kan er echt van genieten. Zo loop je in een gebied met prachtige optrekjes en dan weer langs de huizen van de gewone arbeider die totaal niets ondernemen om het tuintje even netjes te maken. Daarna kom je weer in een straat waar huizen staan waar je de bijna een dagtaak hebt om die tuin te onderhouden zo groot zijn die huizen en de tuin er om heen.

Na dit gezien te hebben komen we ook nog even langs het huisje van Jan Steen die daar heel vroeger heeft gewoond. dan gaan we weer rechts af en komen op de brug nog een bruidspaar tegen die foto's en een film reportage aan het maken waren. Wij gaan weer naar het gebied waar onze fietsten staan de "Koudenhoorn", ondertussen was het daar wel drukker geworden. De scholen waren uit en mensen gaan er dan toch nog even heen om met de kinderen te ontspannen. Bij de fietsen aangekomen nog even na kletsen over deze tocht en toen weer rustig op de fiets via een andere route terug naar Hillegom. Ik vond dit wel eens leuk om te doen. Weet niet wat de anderen er van vonden maar volgens mij was iedereen het er over een dat het een geslaagde middag was. Zou zo zeggen, tot de 19 september onder leiding van Tom, die de vrijdag middag wandeling voor zijn rekening gaat houden. Volgende week ben ik er niet op vrijdag want ik ga even bij de paarden kijken. Dus tot woensdag maar weer voor een fietstocht. Wist u dat we een muzikale dames in ons gezeldschap hebben, die graag voor geringe kosten willen optreden, het genre is verschillend.