foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

Kennermerduinen

 

Zondag 29 juni 2014, de vooruitzichten waren niet al te vriendelijk. Zaterdag was het smartlappenfestival en daar was Elly al geweest met haar moeder. Zodat ze zondag's even iets anders kon gaan doen. Ze had gezegd, als het een beetje mooi weer is dan wil ik wel een stukje gaan fietsen.

Van zaterdag op zondagnacht kwam het er met bakken uit. Nou dan wordt het maar geen fietsen, het is niet anders. Na het ontbijt, bleek het toch wel mee te vallen. Even op buienradar gegeken en de regen viel wel maar zo te zien niet aan de kust. Ik had omdat de wind uit het noorden kwam de optie om even naar IJmuiden te fietsen. Het is weer even iets anders.

We vertrokken vanaf de camping naar Langevelderslag. Via het duinpad naar Zandvoort. Of het nu door het weer kwam of dat er wat te doen was maar het was heel druk. Via de boulevard naar Bloemendaalstrand en dan via de Kennermerduinen naar IJmuiden. In de Kennermerduinen kwamen we nog heel veel paarden tegen. Ook een paar in het water waar ik een foto van genomen heb. Ook zie je daar van die koeien met de grote horens. Daar heb ik geen foto van gemaakt want die hadden we al zo vaak gezien. Het was de bedoeling om via de sluizen te rijden en dan terug met het pontje en dan een kopje koffie te nemen. Dat liep anders, in het havengebied hoorden we zingen en ja hoor. Een shantykoor was aan het zingen en daarbij was ook nog een mooi terras dus dan gaan we hier maar even koffie drinken. Geweldig gewoon, we zaten nog eerste klas ook. Na het kopje koffie en meerdere nummers gehoord te hebben zijn we naar de sluis gereden en via het pontje weer terug gekomen in IJmuiden. We zouden in Hillegom voetbal gaan kijken, maar we moesten wel op tijd komen. Zodat we daar ook nog wat konden nuttigen.

Al met al een mooie tocht die ik op het laatste moment door de vertraging bij de pont wat in gekort had. De bedoeling was om via Spaarnwoude naar de Zoete Inval te rijden en dan via het Liewegje terug naar huis te gaan. Nu door Driehuis, Santpoort, Haarlem en Heemstede naar Hillegom. Een tocht van bijna 60 kilometer. Waar we van genoten hebben.