foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

 

Woensdag 29 januari 2014, wat is het koud, maar het is droog. We zijn helemaal tegen de verwachting in met dertien personen. Een ongeluks getal maar niet voor Martha. Later blijkt het toch ongeluk te zijn, je hoort het nog wel. Aangezien Martha vierentachtig jaar wordt aanstaande vrijdag, had ze gevraagd, "ik wil trakteren". Kan jij ergens heen rijden waar ik kan trakteren. Nou dat is uiteraard mogelijk. Bij Limburgia in Voorhout hebben ze heerlijke vlaai en koffie. Je moet wel even van te voren, de vlaai bestellen want wij vinden met zijn allen de vlaai met de harde bodem, gevuld met advocaat en boerenjongens erg lekker. Bij Limburgia wordt deze Mozart genoemd. Elly ging dat even regelen. Je weet nooit van te voren hoeveel mensen er komen fietsen dus dat is het probleem. Elly belde met Limburgia en vroeg een Mozart voor haar apart te houden en vroeg meteen, "met hoeveel personen is het mogelijk om binnen te zitten ?". Nou, met een man of elf is het toch wel over. Nou oké dan weten we dat. Ze sprak af dat ze woensdag middag zou bellen en dan wisten de mensen daar of we langs zouden komen of niet want dan kan de taart in de loop van de middag nog verkocht worden. Nu we met 13 personen zijn, eerst maar even contact opnemen met Limburgia. Maar het lukt niet, vier á vijf maal geprobeerd maar alleen de voicemail. Nou dan gaan we maar fietsen en proberen het onderweg nog maar een keer. We besloten maar richting Ruigenhoek te gaan, daar nog een keer bellen en anders maar naar Noordwijk te gaan. Bij de Ruigenhoek nog steeds geen contact. Dus we gaan via de duinen naar Noordwijk. Halverwege de rit we zitten onder tussen bij Stay Oke gaat er een lichtje branden bij Elly. Ze belde elke keer automatisch naar Limburgia maar dan belt hij een 06 nummer en dat moest nu niet. Ze kreeg contact en dertien personen moets toch wel lukken. Wij de rout aangepast en via Noordwijkerhout naar Voorhout. Aangekomen zitten er ook nog twee personen binnen, ja daar komen we met dertien man. De eigenaar zelf is er niet maar niet getreurd het leuke personeel regelt nog wat stoelen bij de buren. Zodat we met zijn allen konden zitten.

Het gebak of vlaai werd gegeven en de koffie ingeschonken. Het smaakte perfect. Aangezien Dinie ook eerdaags jarig is hebben de dames besloten ons te tracteren op koffie en gebak. Geweldig natuurlijk maar het is niet verplicht. Toch willen de dames het doen. Nou als nog hartelijk dank hiervoor. Er werd gezongen een kaart die gemaakt was werd gegeven.

Gezelligheid troef zoals altijd. We blijven weer te lang hangen dus het werd hoog tijd om weer richting huis te rijden. Buiten gekomen waren er enkele fietsen gevallen. Daarbij was ook nog schade ontstaan bij de fiets van Wil was de koplamp afgebroken, bij de fiets van John de koplamp scheef en het spatbord sleepte aan. Toch nog een ongeluksdag met dertien personen. We zijn binnen door Voorhout en Sassenheim terug naar Hillegom gegaan, zodat een ieder op tijd thuis was en er van het thuis front geen gemopper te horen was.

Martha aankomende zondag heel veel plezier en nog heel veel gezonde en gelukkige jaren. Ik hoor dat je al aardig naar de vijftig kleinkinderen gaat. Je zal ze wel niet meer allemaal bij naam kennen neem ik aan.