foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

Pontjes Route

Van de zomer, hebben we ook een keer de pontjes route gedaan. Deze route is heel lastig om in te schatten betreffende de tijd. Je weet uiteraard niet wanneer je met het pontje over gaat en of je afhankelijk van de grootte van de groep met zijn allen in één keer over kan.

pontjeEen verslag van deze route zal ik dan even hier neer zetten.

We zijn vertrokken om 13:30 uur van de Martinuskerk, zo zijn we via Beinsdorp langs de N 205 naar Lissebroek gereden en vandaar uit binnen door naar de Kaag. Daar staat de grote pont naar het Kaageiland, dat is dus geen probleem. Iedereen kan dan mee. Op het Kaageiland ga je naar de andere kant van het eiland, je kan niet verkeerd rijden want er is maar één doorgaande weg. Daar komt een pontje die je naar Oud Ade brengt, je komt dan aan op de camping Spijkerboor. Wachten duurt altijd lang maar gelukkig stonden er geen andere reizigers zodat we met z'n allen mee konden. Er stond meer wind dan dat we gedacht hadden, daar had onze reisbegeleider Cees geen rekening mee gehouden. Vandaar dat hij een natte broek had. Geluk bij een ongeluk de pijpen waren afritsbaar zodat dat euvel gauw verholpen was. Het is toch een langere tocht dan dat we verwacht hadden. Daar aangekomen was het tijd voor een kopje koffie en voor de liefhebbers, een appelpuntje met slagroom er bij. Ja, een van die liefhebbers is Mary, dus als die er een neemt dan zijn er ook anderen die toch maar een puntje bestellen. Nou het was eigen gemaakte appeltaart, verser en ook nog heel lekker. drie wijzen

Daarna door gereden door het mooie polderlandschap naar de Zijldijk waar we het pontje genomen hebben en via de Kagerzoom een mooi gebied waar ook een golf terrein is aangelegd. Je komt dan uit bij de Veerpolder via Warmond, Sassenheim en Lisse de Oude Herenweg weer terug naar Hillegom. Ondanks dat we aan de late kant terug waren heeft iedereen het naar zijn of haar zin gehad. Ja, een pontje gaat nu eenmaal niet over als jij aan komt rijden. Dus dan moet je even wachten, wat uiteraard weer heel goed is voor de sociale contacten. Plus dat er dan altijd wel eentje bij is die nog een snoeptrommeltje heeft mee genomen. Voor mij en vele anderen een hele mooie dag en zeker nog eens te doen maar dan moeten we maar wat eerder vertrekken. Laten we hopen dat we nog veel van deze mooie en vooral gezellige tochten mogen rijden.

riet