foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

Rondje Roelofarendsveen

Vrijdag 1 augustus, te warm voor een duinwandeling vandaar dat we afgesproken hebben om gezellig te gaan fietsen. Afgelopen woensdag had ik niet zo'n spectaculair rondje. Ja het houdt een keer over. Gelukkig vertelden sommige tegen me, John geeft niet waar je naar toe gaat, ook niet of we de route al een keer gereden hebben. Ja, dan is het afwachten wat doet de wind. Nou zo als het er uitzag een Zuid-Westen wind. Dus we gaan via Beinsdorp, Venneperweg en IJweg naar Lisserbroek. Daar bij de rotonde gaan we links af. Als we de Lisserweg dan afrijden komen we nog langs de Aardbeipluk tuinderij, waar we de vorige keer geplukt hebben. Helaas we gaan dat nu niet doen al hoewel ze hele goede producten hebben, een andere keer maar weer. Wij gaan verder richting Weteringbrug. Langs de Ringvaart naar Oude Wetering en langs het Brasemermeer naar het sluisje in Roelofarendsveen. Daar hebben we even wat gedronken. De een koffie en de ander een glaasje fris en sommige mensen namen een lekkere koude Radler. Uiteraard was het heel druk met dit weer maar ja, iedereen wil iets gebruiken. Maar gelukkig hadden we toch nog een plekje want we waren met 8 personen dus heel gezellig. We hadden nog geluk, want bij het sluisje moest je zelf zorgen dat je deze bediende. Zo zag je het bootje in de sluis en zo zag je alleen het hoofd van de persoon die op de boot zat. Heel leuk, om dat een keer mee te maken.

Daarvan daan gaan we richting Nieuwe-Wetering. Onderweg kwamen we nog een Italiaanse IJsboer tegen, maar aangezien ik al aardig op gewicht zit, ben ik door gereden wat ze achterin niet zo leuk vonden. Jammer, dames volgende keer beter. Niet via de weg, maar een klein fietspaadje achter om bij de huizen. Heel leuk om daar eens te komen al hoewel we daar vorig jaar ook geweest zijn maar dan vanaf de andere kant. Gelukkig gingen er ook nog andere fietsters mee die daar nog niet geweest waren. Ja dan is het daar echt heel leuk. Wij rijden verder en komen dan weer uit bij de brug over de Ringvaart, "pas nieuw". We gaan linksaf en komen dan door het plaatsje Huigsloot, weet niet of ik het plaatsje mag noemen. Zo klein is het. Wij blijven de Ringvaart volgen en komen langs de Buitenkaag met zijn pont naar de BinnenKaag. Vlak voor de brug gaan wij rechts naar boven en aan de andere kant weer omlaag. Nu onder de A44 door en rijden dan aan de andere kant van de Ringvaart richting Lisse.

In de Poelpolder staat nog een mooie molen, vlak bij die molen woont een boer die nog verkering heeft gehad met Riet uit Nieuw-Vennep. Uiteraard is dat al een hele tijd geleden want ze zat nog op school. Als ze met ons mee rijdt en ze komt er langs krijgt ze nog steeds een raar gevoel. Dus het zal wel echte liefde zijn geweest. Vandaag was ze er niet bij, altijd jammer maar ze kan helaas niet op vrijdag middag. Wij gaan ondertussen verder en gaan via de tweede Poellaan naar de Herenweg en via het centrum van Lisse naar de Nachtegaal, daar werd de groep ingekort want er moets nog iemand een boodschapje doen.

Via de Leidsestraat komen we Hillegom weer binnen en rijden door tot de oude Josefkerk waar we afscheid van elkaar namen en afspraken voor woensdag.

Toch weer een mooie dag en ik wens iedereen een fijn weekend en tot de volgende keer maar weer. Helaas was tijdens onze rit de windrichting iets gedraaid zodat we toch op de Ringvaart dijk van de Nieuwe Wetering tot de brug bij de Kaag tegen wind hadden. Sorry mensen, de vooruitzichten waren anders.