foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

 

Sail 2015

 

We hadden afgesproken dat we op een woensdag i.p.v. een lange fietstocht eens een keer naar de SAIL zouden gaan kijken bij de binnen komst van de boten. Op een vrijdag hadden we bij warm weer geen zin om te gaan wandelen dus besloten we om te gaan zoeken voor een mooi plekje langs het Noordzee kanaal. We kwamen uit bij pontje Buitenhuizen. Heel leuk maar bij het nuttigen van een kopje koffie hebben we even wat informatie gevraagd bij het restaurant. Hij vertelde ons dat het een gekkenhuis is, sommige mensen komen met een camper, tenten enz. Blijven gerust al een dag of 3 slapen om toch een zo'n goed mogelijk plekje te hebben.

 

Dat was voor ons dus geen optie, vandaar dat ik op een mooie dag even via een leuke route op zoek ben gegaan naar een mooi stekje. Ik vond deze en op de terug weg een andere route genomen. Met in mijn achterhoofd de optie van de wind en uit welke hoek of deze zou komen. Tenslotte willen we op de terug weg zoveel mogelijk wind in de rug hebben. In de weken voordat we het rondje zouden gaan rijden informatie verzameld en deze naar de mensen die belangstelling hadden via de mail verzonden.

Op de dag dat we zouden vertrekken keek ik nog even op mijn weerstation en zag alleen maar wolken en regen, dus ja als je daar nu een maal zit moet je dat maar voor lief houden. Ik vertrok vanaf de camping naar Hillegom en kwam in het dorp Riet tegen, die graag mee wilde maar haar geliefde niet de gehele dag alleen wilde laten. Ik heb haar gerust gesteld en verteld dat we niet zo laat thuis zouden zijn, de laatste boten zouden rond de klok van 14:15 uur langs komen en dan ben je toch weer op een redelijke tijd thuis. Riet weer naar huis en wij vertrokken om even over 8:00 uur. De groep was groot, dus voor mij een geruststelling dat ik niet alles voor niets had opgezocht.

De wind kwam uit het zuid westen, dus we zijn via Bennenbroek, Heemstede, Molenplas, de Zoete Inval naar Spaarndam gereden om van daar verder te gaan naar Velsen Zuid.

Er waren ook een paar gasten uitgenodigd door ons vast fietsen clubje, die hadden verteld dat ze naar de Sail gingen, deze mensen hadden gevraagd of ze mee mochten. Nou daar is niemand op tegen vandaar dat ze ook nog een dubbel genoten want ze kwamen nu op plekken waar ze nog niet waren geweest. In Spaarndam was het een gekkenhuis, iedereen ging naar Pontje Buitenhuizen en wij gingen precies de andere kant op. Vandaar dat er aan mij gevraagd werd of ik wel goed reed. Natuurlijk reed ik goed, alleen in Spaarndam waren we op een gegeven ogenblik een paar mensen kwijt, wat bleek er zat een snelbinder tussen het achterwiel. Ja, dat rijdt niet lekker dus dat moest even opgelost worden.

Toen dit was opgelost zijn we weer verder gegaan, terwijl de groep in Spaarndam stond te wachten kwamen ze Wim de Bock tegen. Die vroeg aan mij waar of ik naar toe ging, nou hij wilde wel mee, dat kan natuurlijk. Aangezien de toch op de heenweg bijna 28 kilometer was werd er op een gegeven moment gevraagd of we nog bij het water uit kwamen want we reden alleen maar in het mooie natuurgebied van Spaarnwoude en ze wilden toch wel boten zien.

Niet lang daarna kwamen we bij het Noordzeekanaal en we zagen de eerste boten al varen.

Aangekomen op de plek die ik had uitgezocht zijn we hier en daar neer gedaald en we hadden een heel mooi plekje. Er waren bankjes neer gezet voor de plaatselijke Scouting, maar er was nog plaats over dus daar werd zoals gewoonlijk gebruik van gemaakt. Ik kreeg van iedereeen koffie aangeboden, nou we hadden het voor elkaar. Een prima uitzicht en het weer was prima.

Ja, we konden natuurlijk niet allemaal bij elkaar zitten maar zaten toch vrij dicht bij elkaar. Het was echt een gekkenhuis op het water. Nog nooit zoveel schepen bij elkaar gezien. Terwijl we net op ons plekje zaten werd ik gebeld door Elly, ze was wat later vertrokken i.v.m. stijve handen die ze eerst wat moet laten opwarmen en bewegen. Ze was bang dat als ze in de groep mee ging niet op tijd kon remmen omdat het wat moeizamer ging. We waren dus geheel compleet, met 21 personen, een heel mooi aantal.

We genoten van alles wat er voor bij kwam, kleine bootjes met zangers, accoordion muziek noem maar op of het kwam voorbij.

Voor sommigen was het toch wel heel vroeg dag en die vielen van alles wat ze zagen even bij een rustpunt gewoon in slaap. Terwijl alle koek, snoep en brood lekker naar binnen werd gewerkt zaten we prins heerlijk te genieten van alles wat er voorbij kwam.

Zoals U ziet heeft iedereen het naar zijn zin.

Foto's zijn er zat gemaakt, hieronder een verzameling van de foto's van alle schepen die ik gemaakt heb. Je bent wel even zoet want het zijn er 108. Die heel langzaam één voor één voorbij komen.

Ze zijn niet groot, want als ik dat niet doe dan wordt de site heel traag.

Nadat we bijna alle schepen hadden gezien zijn we richting huis gegaan, er lagen nog schepen in de sluis maar die kwamen voorlopig nog niet voorbij.

Terwijl we naar huis onderweg waren, kwam Marianne op het idee om bij haar nog even een borrel te gaan drinken. Nou dat hebben we maar even met alle plezier gedaan.

Het was prima verzorgd. Marianne en Nico bedankt voor jullie gastvrijheid.

Originele foto's Sail downloaden