foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

Veerpolder

 

Woensdag 25 maart 2015,

Aangezien ik er een paar dagen tussen uit was, kon ik geen route begeleiden op deze dag. Wij waren een paar dagen naar Ameland. Als we de boot van 10:30 uur zouden nemen dan was het misschien net te doen. Echter we gaan niet haasten en nemen dan de boot van 12:30 uur. Aangezien we naar buiten keken zagen we dat het voorlopig nog niet droog zou worden, het waaide hard en de regen kwam er met bakken uit. De verwachting was dat het in Hillegom ook zo zou zijn. Zodat we na het ontbij rustig in gingen pakken en na de uit check bij het hotel in de regen naar de veerboot liepen. We hadden geluk dat we de wind in de rug hadden. We waren wel vroeg maar ja of je nu daar wacht of in het hotel. We kwamen aan bij de veerboot, stond er met grote letters dat hij vertraging had. Dit i.v.m. het lage water. De boot van 12:30 zou volgens verwachting aankomen om 13:00 uur. Maar ja dan moet hij nog leeg en weer geladen worden. Al met al waren we pas om 14:15 uur aan de vaste wal.

Bij thuiskomst eerst boodschappen gedaan en toen kreeg ik een Watsapp van Coby, dat ze heerlijk gefietst hadden.

Vrijdag tijdens de wandeling vroeg ik of Nel die de fietstocht zou begeleiden al iets in gedachten had. Nou nog helemaal niet vertelde Nel. Ik vertelde haar dat de wind uit het Noorden zou komen. Nu staat dat wel meer op de weersite maar dat kan altijd nog veranderen. Coby zat er ook nog over na te denken en in ene zegt Nel, ik denk dat ik maar naar de Veerpolder ga. Daar heb je een hele mooie gelegenheid om koffie te drinken. Ik stippel wel een route uit zodat we om 15:00 uur daar zijn. Ik had nog even een paar keer gekeken op de weersite maar de wind ging van Noord naar Noord-West en toen weer naar Zuid-West, dan weer naar West. Dus het is heel moeilijk om dan je route te bepalen aangezien je op de terug weg wind in de rug wil hebben. Nou de wind bleek achteraf toch uit het Noorden te komen en de tocht is richting Veerpolder gegaan. Alleen de koffie is toch ergens anders genuttigd. Het is de IKEA geworden. Daar hebben ze, nou ja niet allemaal een koffie broodje genomen met een heerlijke bak koffie. Ik vertel net niet iedereen want er was er één die in de ballenbak terecht is gekomen. Miep hebben ze na het koffie drinken daar met pijn en moeite weer weg moeten halen.

Ook is er nog een mooie foto van Martha, deze keer zonder dat ze aan het eten is. Ze staat er altijd etend op maar nu wilde ze een keer zonder de mond vol te hebben op de foto. In totaal bestond de groep uit 10 personen en dat is heel mooi. Nel bedankt dat je het er weer een geslaagde middag van heb gemaakt. Tot de volgende tocht dan maar weer.