foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

Heerlijk rondje, zo lekker !

Woensdag 31 mei,

Het is heerlijk weer, verwacht dus dat er veel mensen komen fietsen. Dat viel toch wel tegen, in totaal met 14 personen. Als het slecht weer is zijn we wel eens met meerdere geweest. Denk dat de vakantie tijd is begonnen en de tijd om lekker er even tussen uit te gaan is begonnen.

Niet getreurd, mooi weer alleen de wind is aan de koude kant, noordwesten wind. Ik ben dus richting Bennebroek gereden. Alleen de Weeresteinstraat was net voor de verkeerslichten opengebroken, we moesten dus voor 50 meter, twee keer oversteken. Via Stichting GGZ Ingeest, door gereden naar Leyduin.

RondjeSpaarndam 1Via Aerdenhout naar Elstwoud, wat een uitzicht hadden we daar. Het enigste was dat we in de schaduw reden zodat er eentje naar voren kwam en vroeg of we niet in het zonnetje konden rijden want ze had last van mierentietjes. kippenvelWaarop ik haar vertelde dat we tegenwind hadden en wel in het zonnetje konden rijden maar dan koude tegen wind hadden. Ze was tevreden met het antwoord, na Elstwoud reden we weer in het zonnetje. Via Bloemendaal, Santpoort-Noord reden we richting Spaarndam. Aan het haventje zaten we daar heerlijk in het zonnetje. Te genieten van onze consumptie. Nadat iedereen zijn consumptie op had, gaan we weer verder met fietsen. Het is alleen zo jammer dat ze dan blijven kletsen bij het opstappen voor het vervolg. Ik heb geen haast maar er zijn fietsters die afspraken thuis hebben. Dus als je nog wat wil vertellen doe dat dan op de fiets, je rijdt toch naast elkaar. Probeer daar even rekening mee te houden. Gelukkig gaat het met mijn conditie steeds beter. Het punt was dat ik mijn fietscomputer op de een of andere reden niet kon vinden. Zodat ik niet kon zien hoe hard of ik reed. Gelukkig zijn we in het bezit van een portofoon, zodat er via breakie breakie, contact gehouden wordt. Er werd dus een paar keer gevraagd of het wat langzamer kon. Gelukkig is de fietscomputer weer terecht. Nog wel even een tip gaat het TE HARD geef dat dan aan. Ga je eigen snelheid rijden dan krijgt de voorste fietser van zelf van de laatste bericht en wordt dat zo opgelost. Na Spaarndam zijn we via Spaarnwoude, naar de Zoete Inval gereden. Langs de Mooie Nel, tussen de mooie natuur. Geweldig, daarna via het Liewegje naar de Molenplas en door naar de Cruquius, zo langs Groenendaal door naar Hillegom. In Hillegom aangekomen ben ik expres niet via de Weerestein gegaan omdat het fietspad daar was afgesloten. Dus rij ik via de Oosteinderlaan. Dit doe ik alleen maar uit veiligheid, zodat we niet elke keer de Weeresteinstraat over hoeven te steken. Het is dus de bedoeling dat we met een groep weggaan maar ook met de gehele groep terug komen. Jammer dat er dan een groepje is wat toch via de Weerestein verder gaat. Ik zelf vond het een mooie tocht, zo proberen we dat iedere week voor elkaar te krijgen. Wat door de weersomstandigheden niet altijd mogelijk is. Zo heb je wel eens dagen dat de rit een keer niet zo aantrekkelijk is als dat je verwacht maar dat komt dan door de omstandigheden van het weer. Zou zo zeggen tot volgende week, dan neemt Nel de route voor haar rekening.