foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

Groene Hart Route van Nel

Woensdag 27 juli 2016, we gaan de Groene Hart route fietsen, Nel heeft een leuke route uitgestippeld en de fietsclub een mail gestuurd. Ga je mee of fiets je met een ander een kleiner rondje De afstand is rond de zestig kilometer. We vertrekken om 12:00 uur. Het verzamelpunt is bij de Martinuskerk, waar we netjes aan de kant gaan staan zodat we geen overlast geven aan het overige verkeer. Tenslotte wil iedereen gebruik maken van het trottoir. Lees dit nog even a.u.b. De bedoeling was dat we met tien personen zouden vertrekken maar er was nog een afmelding door familieomstandigheden. Hier enkele personen die mee zijn gegaan.

. Helaas was er toch nog veel wind. We vertrokken richting Beinsdorp en via de Olmenhorstringvaart zijn we naar het viaduct van van de N207 gegaan. Daar het fietspad op langs de manege. Richting, Lisserbroek en dan naar Abbenes, je komt dus langs de Olmenhorst, waar het fietspad bijna is dicht gegroeid met de overhangende takken van de heg. Dat is niet zo heel erg maar wel als er van de andere kant ook fietsers komen. Zou toch prettig zijn als dit eens aangepakt zou worden. AardbeienplukkenEven verder op zie je de aarbei plukkerij, vlak voor de rotonde. Heel leuk om een keer naar toe te gaan zeker als je kleine of kleinkinderen hebt. Je mag zelf plukken en na het wegen en betalen, mag je er van genieten. Ze hebben uiteraard nog meer, ga even naar de website door op de plaatjes te klikken kom je daar terecht. Wij zijn door gereden en via de Kaagweg, " waar we ons snel om moesten kleden voor een hevige regenbui ", naar de ringvaart de Huigsloterdijk genoemd. Dan rechts de brug over richting Nieuwe Wetering. Op de parkeerplaats, net over de brug even stoppen om ons weer van de regenkleding te ontdoen. Tevens een momentje om een paar hapjes van ons mee genomen brood maaltijd te genieten. Net toen we weer wilden vertrekken, begon het weer te regenen. Dus weer de kleding aan, schuilen kon nergens. Nou ja, we waren onderweg en een beetje regen kon ons niet deren.
. Het werd weer wat minder en we zijn brug rijpwetering2verder gereden via de Poeldijk naar de Oudewetering, we hadden het vermoeden dat we bij de Vergulde Vos een kopje koffie zouden doen maar er werd door gereden. Het is een prachtig Hoogmadegezicht al die verschillende huizen en boerderijen. Wat ons op viel was dat de verkoop van huizen weer in stijgende lijn was. Overal zagen we bordjes met verkocht er op. Dus het gaat weer wat beter met de economie. Via de Hoogmadeseweg en Noordeinde komen we terecht in Hoogmade. Helaas het weer was nou niet zo denderend om van Hoogmade te genieten. Je hebt daar meerdere gezellige eet tentjes waar je heerlijk kan zitten aan de waterkant. Wij zijn via het smalle fietspad door en langs de Wijde AA door gereden naar Woubrugge. We hadden er 28 kilometer opzitten en zijn daar aan de waterkant bij het restaurant koffie gaan drinken. Iedereen was daar aan toe, sommige namen ook nog een heerlijke punt. Want dat wisten we nog van de vorige tocht toen hebben we daar ook van een pauze genoten.
Tijd om weer verder te gaan na het genot van een kopje koffie. Wat denk je, begint het weer te miezeren, wat gaan we doen regenkleding aan of zijn het maar een paar druppels. We hebben het gegokt en geen regenkleding aangetrokken. Je zal wel denken wat een armoe, maar geloof me ik zelf heb genoten, liever fietsen in de regen met zo'n mooie tocht dan ziek in bed. Ook al is de conditie nog niet al te best, ik ben tevreden hoe alles nu is. Oké we gaan verder richting Alpen aan de Rijn, via de buitenwijk. Aan de ene kant woningen en de andere kant uitzichtigd over akker en weilanden. We gaan nu via Ridderbuurt door het park naar de golfclub Zeegersloot. Een pracht gebied met loslopend vee. Dus uitkijken voor de uitwerpselen, voor je het weet glij je uit en val je. Nu richting Kortenaar en Papanveer, detheehuisnieuwveen meeste zijn toe aan een versnapering en Nel gaat richting Nieuwveen daar weet ze een theehuis. Geloof me maar de naam van het theehuis is Sfeerstal. Als je daar aan komt rijden verwacht je niet dat het zo groot is. Je hebt er ook een bed & breakfast, een binnen en buitenplaats. Wil je nog meer weten klik dan even op de foto. Je komt dan op de website van de Sfeerstal. Geloof het of niet, maar we zaten net buiten met een overkapping toen het weer begon te regenen. Nou ja wij zaten heerlijk. Wel had je een leesbril nodig voor het koekje wat je bij de koffie of thee kreeg. Verschrikkelijk klein maar wel overheerlijk een roomboterkoekje. Ondertussen zagen we dat wat aan de late kant waren en hebben even contact op genomen met het pannenkoekenhuis dat we even later zouden komen. Het was droog dus we zijn weer vertrokken voor het laatste stuk richting Hillegom. Via Bilderdam en Leimuiden naar Burgerveen, om dan de Vennepperweg te nemen naar Hillegom. Gelukkig bleef het van Nieuwveen tot en met Hillegom regenen zodat we allen drijfnat waren. Sommige mensen zijn eerst even naar huis gereden om  zich te verkleden. Anderen gingen door naar de Soetesuikerbol voor de wel verdiende pannenkoek. De route was perfect uitgezet door Nel, die ik hierbij dan namens alle fiets(st)ers wil bedanken. Aangekomen bij de Soetesuikerbol stond het personeel al op ons te wachten. Hij zag dat we drijfnat waren en ging naar de keuken om theedoeken te pakken zodat we ons nog een beetje konden afdrogen. Dat noem ik nou service, terwijl we aan tafel zaten te wachten op de omkleders, zaten daar nog drie mensen te wachten. Deze konden niet mee maar wilde wel genieten van de pannenkoek. Frans, Dinie en Riet, vertelde dat ze pas om half zes de eerste druppels kregen, dus als we wat meer bij de kust waren gebleven hadden we het droog gehouden, maar ja dan hadden we niet zo'n mooie tocht gehad. regenbuiDoor de vele regen niet al te veel
foto's gemaakt, sorry daarvoor. Nel heel hartelijk bedankt voor de geweldige dag. Tot over een paar weken voor de volgende iets langere fietstocht.  Gelukkig had Elly nog een kortingsbon, van de Soetesuikerbol, deze korting is in de fietsknip gegaan zodat we toch weer een extra hebben vandaag.