foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

Rondje Kromme Mijdrecht

 

Afgelopen woensdag hadden we het er over dat er meerdere personen de Kromme Mijdrecht route wilden rijden. Daar was ook al een mail wisseling over geweest. Tenslotte is het een toch van 85 kilometer. Helaas kan niet iedereen die afstand rijden. Jammer want het is zo’n mooie routen. Ik had op internet gekeken en zag dat vrijdag, eigenlijk onze wandel middag de beste dag was om deze tocht te

gaan rijden. Warm, met een Zuidoosten wind, ideaal om dan de tocht te rijden. Nou wie wil er mee ? We zaten al gauw op zes personen maar er waren sommige mensen niet aanwezig. Die heb ik dus per mail en later nog even telefonisch benaderd. We waren nu met zeven personen, nu wil het toeval dat Martha, Cees spreekt in huize Parkwijk. Ze vertelde dat we de lange tocht gingen rijden, Cees had daar ook wel zin in. Nou vertelde Martha als je wil dan ga je toch gewoon mee ! We starten om 10:00 uur bij de Martinus kerk. Om 9:55 uur waren alle zeven mede fiets(t)ers aanwezig. Wie komt daar aanrijden Cees, dus we dachten nou dat is leuk, hij gaat gezellig met ons mee. Jammer want Cees kwam ons een gezellige dag wensen en hoopte dat we geen regen zouden krijgen. Hij ging naar Lisse naar de sportschool. Toch leuk om ons een fijne dag toe te wensen. We zijn toen vertrokken om de lange tocht te gaan rijden. We hadden ook nog een introducé bij ons, hij had vakantie en wilde graag mee, zijn naam is Roger. We zijn naar Leimuiden gefietst wat nou niet zo’n aantrekkelijk stukje fietsten is, maar je moet er wel heen vandaar dat je het toch maar doet. Vanaf Leimuiden zijn we langs de Drecht een mooi water richting Bilderdam gegaan.

Het weer was prima en er werd veel gelachen. We keken onze ogen uit naar alle mooie huizen en landschappen.Toen we Bilderdam binnen kwamen stond de brug open, aan de overkant stond een geweldig huis. Ja, dat was fout, fietsen en kijken dat gaat niet goed als je dan te dicht achter elkaar rijdt. Vandaar dat er een kop staart botsing kwam. Ank viel en kwam op haar schouder terecht. Ze had veel pijn, last van haar schouder en ribben, later kwam ze er ook achter dat ze haar knie had bezeerd. We waren allemaal verontwaardigd

Hallo john
ik heb het als een hele mooi tocht ervaren,
en een heel GEZELLIGE dag gehad !!!!!
nog een beetje stijf van de val party maar dat mag
de pret niet drukken !!!!
Ank en Roger.

 

door dit ongevalletje, wat gaan we doen? Gelukkig vertelde Ank dat ze door zou gaan. In Bilderdam zijn we een heel klein fietspaadje op gegaan. Je kon dus niet met z’n tweeën naast elkaar rijden, maar het was prachtig om daar te rijden. Na, een kilometer of twintig hadden we trek in koffie.

Nou dat was er bij een sluisje, aan de overkant zat een camping waar ze een café hadden. We zaten net of er vielen al druppels uit de lucht. We zijn even naar binnen gegaan, hebben daar ons kopje koffie gedronken en Martha nam nog even een toetje van haar ontbijt, een lekkere appeltaart.

De regen was al lang weg het was eigenlijk ook niet de moeite, we hadden gewoon buiten kunnen blijven zitten. Wij zijn door gegaan weer over zijn heel klein paadje, geweldig. Wat een uitzicht en tussen de schapen door verder naar Vrouwenakker. Daar aangekomen bij de brug moesten we over de brug en aan de andere kant verder.

Na een kilometer of zes kwamen we een boerderij tegen waar je allemaal biologische producten kon kopen. Aangezien het weer goed was, had iedereen wel trek in een lekkere boeren ijsje. Na het ijsje en sommige mensen kochten ook nog andere landbouwproducten, zijn we weer naar buiten gegaan. Deze boerderij was ook nog een zorgboerderij.

Martha wilde nog wel even aan een speen trekken maar belande in de bosjes, het krukje om de namaak koe te melken was niet stabiel genoeg, vandaar dat ze viel. Toen we weg wilde rijden zag ze dat er een deuk in de haag zat, deze heeft ze toch nog even netjes gemaakt voordat we met onze tocht verder gingen. We bleven rijden langs al dat water en polder gebied totdat we in Noorden aankwamen. Normaal staat daar een snack kar maar hij was er vandaag niet. Sommige mensen wilde nog een broodje eten en ik wist nog wel een bankje wat verdekt op gesteld stond. Helaas het ik niet meer gevonden. We zijn door gereden richting Woerdense Verlaat en daar de brug en sluisje over en rechtsaf de Hollandse kade op. Na een tijdje rijden kwamen we bij een paar hekken waar we op konden zitten. Het bleek een pont veer te zijn.

Er stonden al mensen te wachten, terwijl wij lekker aan het eten en drinken waren kwam het pontje er aan. Een speciaal pontje want het was een Zonneveer. Aangedreven door zonne-energie, vandaar dat deze pont daar mag varen anders mag het niet. Hij verbindt ook de knooppunten 83 van Noorden naar Meije knooppunt 57. Wij kwamen van Noorden af en hadden geen zin om nog eens de tocht te doen. Misschien iets voor de volgende keer. De tocht duurt een uur dus echt wel de moeite waard, voor meer informatie ga dan even naar de site Ga naar de site van deze leuke overvaart met zonnepanelen Wij zijn verder gegaan richting Meije, een plaatje waar je heel snel door heen bent maar wij wilden nog wel wat drinken. Vandaar dat we naast de kerk bij de halve maan Voor een lekker kopje koffie of iets eten onderweg terecht zijn gekomen.

We hadden heel veel mazzel, we zaten net of de regen kwam er met bakken uit. We zijn wat langer blijven zitten totdat de regen ophield. We gingen verder naar Zwammerdam en dan richting Alphen aan de Rijn. De mazzel was van korte duur want tijdens het rijden tussen de polders in kwam er nog een hoosbui. Voordat we onze regenkleding aan hadden waren we al nat. Toch nog even bij een huisje wat te koop stond geschuild, zodat we meteen nog even wat konden gebruiken want er werd weer een koek voorraad aan gerukt. Het werd weer een beetje droog en zijn weer verder gegaan. Na Alpen aan de Rijn via het fietspad langs de Zegerplas zijn we naar Ter Aar gereden. Bij Ter Aar had ik nog een pauze maar we zijn door gereden, wel hebben we hier onze regencaps en kleding die we nog aanhadden uitgetrokken. Want ondertussen scheen het zonnetje.

Bij de Langeraarse plassen hebben we nog even op een bankje gezeten en onze flesjes drank en laatste versnaperingen genomen. Tussen de koeien en schapen zijn we weer verder gereden richting Rijnsaterswoude. Het mooie is, dat we hier ook gereden hadden met de Brasem tocht. Nu vonden ze het weer prachtig en vroegen hoe heet het hier het is zo mooi hier. Ik heb ze verteld dat we hier al gereden hadden met de Brasementocht, maar vanaf de andere kant ziet het er toch heel anders uit. We zijn door gegaan naar Leimuiden, maar omdat het dreigde zijn we niet meer gestopt en door gereden. Mocht het gaan regenen dan konden we altijd nog ergens gaan schuilen. Gelukkig viel het mee en zijn we doorgereden naar Hillegom waar onze tocht voorbij was. Al met al een verschrikkelijke mooie tocht die zeker nog een keer gereden mag worden. Heb je er zin in en is er een mooie dag met een goede windrichting en niet te hard dan wil ik het nog wel een keer met jullie doen.

Deze laatste twee foto's zijn gemaakt door Coby, bedankt, we hebben weer veel gelachen deze dag.