foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

Rondje Wassenaar - Voorschoten

Woensdag 27 september 2017,

Eén van de laatste dagen dat het redelijk weer zou zijn om nog een langere fietsroute te gaan rijden. Vandaar dat we Nel & John op het laats besloten hebben deze dag uit te kiezen. Helaas voor sommige te laat om bepaalde afspraken te verzetten zodat ze niet mee konden. Jammer maar dat is niet anders, op de dag dat we zouden gaan fietsen was het 's morgens nogal mistig, zodat het koud en vochtig aanvoelde. Echter de vooruitzichten waren goed, aangekomen bij de Martinuskerk stonden er al een aantal fiets gegadigden op ons te wachten. De temperatuur was op dat moment 11 graden maar met weinig wind was het ideaal om te gaan fietsen. Nel zou de leiding nemen vandaag, ze had de route al samen met Coby verkend Damhertendus er kon niets fout gaan. Via de Zilk en de Ruigenhoek zijn we het duinpad in gegaan.
Waar we diverse herten tegen kwamen zodat we nog uit moesten kijken dat we niet omver gekegeld werden, zwammenze zien je gaan aan de tippel en kijken dan nergens meer naar. Uitkijken geblazen dus. Je zag ook dat het de afgelopen weken regelmatig had geregend want de paddenstoelen waren er in overvloed zoals ook de zwammen op de diverse boomstammen te zien waren. Bij het Stayokee in Noordwijk zijn we via het duin gebied richting de boulevard van Noordwijk gegaan. Dat was natuurlijk leuk om hier een bakkie te doen zo werd er al geroepen " steken we hier al op ", maar ja we waren net aan het fietsen dus we zijn lekker door gereden. Na Noordwijk het fietspad op richting Katwijk aan Zee, waar we een kopje koffie zouden gaan nuttigen. Wat een pech, de locatie die Nel op het oog had was aan het verbouwen en zodoende dicht. Niet getreurd even verder op langs de mooie boulevard van Katwijk aan Zee was er heus nog wel een leuke tent te vinden. Daar zijn we heerlijk gaan zitten en wat er nog bij kwam was dat het zonnetje door kwam. Daar zaten Fletcherhotelduinenwe dus lekker met zijn allen, niet al te veel maar we waren toch met tien personen. De koffie en voor zeven personen appeltaart met slagroom ging er rap in. Nadat er betaald was ging de rit verder via de duinen naar Wassenaar. Aan het einde van het fietspad rij je zo tegen het Fletcher hotel aan. Zodat we daar linksaf gingen om naar het dorp Wassenaar te gaan. Eerst langs Duinrel en via de Van Zuylen van Nijeveltstraat richting de A44 waar we via een tunneltje onderdoor zijn gegaan. Komende aan de andere kant van Wassenaar, je komt dan dicht bij Eikenhorst waar de koninklijke familie woont, een prachtig natuur gebied. Via dit fietspad kom je uit bij het station van Voorschoten. Daar stond een hele mooie picknicktafel waar we met zijn allen even een broodje en een drankje genuttigd hebben. Het was daar heerlijk in het zonnetje, maar ja we kwamen om te fietsen dus we zijn na vijfentwintig
Brasserie Meelfabriekminuten toch maar weer op de fiets gestapt. Het is ondanks dat je midden in het centum zit van de grote steden een prima fietsgebied met mooie overzichtelijke fietspaden. Langs het station De Vink verder naar het centrum van Leiden, daar langs de grachten wat een waar genoegen is. Dan een stukje langs de Zijl waar we onze volgende stop hebben. Bij Brasserie de Meelfabriek, waar we heerlijk buiten konden zitten voor onze wel verdiende drankje. Het was ondertussen half drie, na een half uurtje zijn we verder gaan fietsen, niet via het pontje want de kans dat hij niet vaarde was groot. Via Warmond, Sassenheim zijn we binnen door over de Zandsloot en de Oude Heren weg naar Lisse gegaan. Via de Stationsweg en de Veenenburgerlaan weer aan gekomen in Hillegom. Een tocht van plus minus 68 kilometer. Wat mij bij deze tocht wel op viel was dat er iedere keer gewisseld werd, zodat we iedere keer een andere fiets(st)er naast je had rijden. Heel bijzonder want dat gebeurd haast nooit. Ik en volgens mij iedereen die mee was heeft genoten van deze mooie fietstocht met het uitzonderlijke mooie weer wat we op deze laatste dag in september mochten mee maken. Nel bedankt en voor volgend jaar heb ik er nog een op de plank liggen een rondje Hazerswoude. Een tocht van 73 kilometer. Dus zorg dat je in goede gezondheid en conditie blijft zodat je die mee kan fietsen, Groetjes van de Webmaster. Groter foto's downloaden binnen 5 dagen Foto's Downloaden hier klikken !