foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

Wandelen

Waarom wandelen mensen nu eigenlijk ?

Gewoon om er even tussen uit te zijn. Anderen lopen vanwege de sociale contacten. Ook zijn er mensen die voor bezinning of meditatie lopen.

Zo zie je ieder mens is anders, de een wil met een groep. De ander wil alleen. Gelukkig is ieder mens anders. We hebben ook mensen die eigenlijk wel met een groep willen mee gaan maar dan wel allemaal in het zelfde tempo. Ja, dat zal hier bij de vrijdagmiddag groep niet lukken. We passen ons aan de groep, zijn er mensen die het niet bij kunnen houden dan lopen we wat zachter. Anders blijft het tempo gewoon lekker in het wandeltempo. Dit is dus een sociaal clubje en we denken aan elkaar.

Zelf ben ik bij de groep gekomen en die heeft zich aardig aangepast toen ik met een zere knie liep. Op een gegeven ogenblik ging dat echt niet meer en ben ik gestopt. Nu loop ik weer heel goed en loop dus iedere vrijdag middag met de groep mee.

We wandelen op de vrijdagmiddag, verzamelen doen we bij S.V. Hillegom. Om half twee vertrekken we met auto's naar het begin punt. Het zijn iedere week weer dezelfde chauffeurs die belangenloos rijden. Ze lopen ook zelf mee, zodat je ook altijd weer mee terug kan rijden. Na anderhalf uur drinken we een kopje koffie of thee. Daar zijn Jan en Eef heel druk mee bezig, bij de kantine van S.V. Hillegom zetten zij de koffie en nemen warm water voor de thee mee. Ze staan dan dan onderweg wat afgesproken is met de gene die de route uit gezet heeft. Meestal is dat Tom maar die is er niet altijd en dan neemt Louis het over. Het tempo wordt altijd aan de groep aangepast, dus zijn er mensen die het even niet bij kunnen houden dan wachten we even. Na de koffie gaan we via een andere route terug naar de parkeerplaats waar de auto's staan en gaan dan weer terug naar S.V. Hillegom. Het is mogelijk om in de kantine nog iets te gebruiken. De tijd dat we terug zijn is meestal tussen 16:15 uur en 16:30 uur.

Tegenwoordig heeft er een groepje zich afgesplitst omdat ze de afstand te ver en de snelheid te hoog vonden. Zij gaan vanaf de Martinuskerk op de fiets naar Pannenland en lopen dan een korter rondje. Ook zijn er mensen die geblesseerd zijn en dan even weer rustig aan beginnen, zo zie je dat er voor iedereen iets te doen is.