foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

Laatste wandeling van het seizoen 2013 - 2014.

 

Ja, dat gaat hard zo sta je net na de kermis van Hillegom te trappelen om weer te gaan wandelen en zo is het al weer afgelopen. Ongetwijfeld hebben we een heel mooi en goed wandelseizoen gehad. De winter was zeer zacht zodat we maar één of twee keer niet zijn gaan lopen doordat het stormde en regenachtig was. We hebben weer heel veel mooie tochten mogen beleven dit jaar. Onder begeleiding van Tom Meijer.

In eerste instantie zou de laatste wandeldag afgesloten worden met een excursie, maar dat was een communicatie fout. Er was vernomen dat je een excursie kon krijgen naar het nieuwe wildviaduct bij Bentveld. Nou, dat kon wel maar er waren kosten aan verbonden. Nu is dat niet erg maar wel als er niet genoeg in je knipje zit. Vandaar dat het niet door ging.

Tom had daarom wat anders bedacht.

Een rondje Laarsenpad in het Keukenhof bos. Het is heel leuk wandelen, alleen om er te komen moet je wel erg ver omrijden met al die opbrekingen in Hillegom. Daar aangekomen, kon de tocht beginnen.

In het begin was het nog om te doen maar hoe verder we kwamen des te erger werd het zonder onze laarzen. Vandaar dat we maar zijn omgekeerd en onder leiding van Luda v.d. Reep hebben we door het Keukenhofbos maar een andere route genomen. Na de wandeling zijn we naar onze vertrekplaats gegaan om daar onder het genot van een hapje en een drankje het seizoen af te sluiten.

Daar stond een heerlijke portie sate te wachten met stokbrood en kruidenboter. Aan de tafel die buiten op het terras stond waren al borrelnootjes voor ons neergezet. Zodat we bij aankomst na het verkrijgen van twee consumptie bonnen deze konden nuttigen in het zonnetje. Niet iedereen was het hele jaar aanwezig geweest, deze mensen hadden dus iets te weinig betaald en moesten bij betalen. Ook de groep die apart gaat wandelen moest dus wat bij betalen. Bij de fietsclub waren er geen extra mensen aanwezig, die ook deze vrijdag middag konden komen. Ze hadden graag gewild maar hadden andere activiteiten.

Ondertussen werden ook de salades neergezet:

 

Vlak voordat we met het eten zouden beginnen werden eerst nog even de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Er was onder de wandelaars nog wat geld op gehaald zodat we deze mensen konden bedanken. Deze mensen kregen een doosje chocolade en hier wil ik nog maar eens Tom onze reisgids, Jan en Eef die de catetering tijdens de wandeling verzorgen met koffie en koek. Helaas was door ons één persoon vergeten, stom uiteraard want deze persoon verzorgd altijd de route als Tom met vakantie is of geen inspiratie had. Deze persoon Louis van de Reep, wil ik hier toch nog heel hartelijk voor bedanken. Ondanks dat we dat vergeten waren was het een hele prettige afsluiting van het seizoen. Hopelijk zien we allen weer terug na de kermis in Hillegom.

Ondanks dat het seizoen is afgelopen blijven een aantal mensen toch lopen en deze vertrekken dan op de fiets vanaf de Martinus kerk. Dat is dan op de vrijdag om 13:30 uur, heeft U dus zin en tijd kom dan gezellig mee.

Verder wens ik een ieder een fijne vakantie toe.