foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Duinstappers Hillegom

Gezelligheid staat voorop !

Afsluiting van het wandel en fiets seizoen.

 

Eindelijk, hier zijn ze dan de foto's van de laatste middag van het wandelseizoen van 2014 - 2015. Het was wederom een heel gezellig jaar met ook weer nieuwe wandelaars en fiets(st)ers er bij. Gelukkig komen ze niet alle fiets fanaten op de woensdag want anders wordt de groep te groot. Niet dat ik daar een probleem mee heb, echter het gaat om de veiligheid van ons allen. In de zomermaanden is een plekje op het terras voor 20 personen ook niet zo gauw gevonden en in de winter zijn er nog meer gelegenheden dicht. De wandelgroep zat van het jaar redelijk gevuld met het aantal van tegen de twintig. De groep die wat korten wandelt en op de fiets naar Pannenland gaat loopt al richting 10 personen. Zodat deze ook steeds meer liefhebbers krijgt.

We vertrokken met een grote groep, de strart was bij Pannenland. Via een hele mooie route door de Amsterdamse Waterleiding kwamen we bij de hoofdingang van de Amsterdamse Waterleiding terecht. Daar staat ook een oude boerenhoeve uit 1850. Sinds 1983 is daar een Pannenkoekenhuis van gemaakt. De naam is Oase, alleen wij gingen verder naar de parkeerplaats waar Jan en Eef met koffie en thee stonden. Tot onze grote verbazing kregen we ook nog allemaal gebak bij de koffie of thee. Het bleek dat Welzorg Hillegom een jubileum had en een aantal jaren bestond, ik ben echter vergeten hoeveel jaar maar wij hadden gebak. Na genoten te hebben van onze versnapering zijn we terug gegaan naar Pannenland. Niet te ver omlopen want we kregen nog ons afscheidsfeestje van het seizoen.

Iedereen was uitgenodigd, zowel de kortere wandelgroep als de fietsgroep. We waren dus met nog veel meer mensen. Nadat bijna iedereen er was, kon eerst even het officiële gedeelte gedaan worden. Tom bedankte iedereen voor het geweldige seizoen. Ook al was niet alles vlekkeloos verlopen, maar laten we dat maar gauw vergeten. Daarna hadden de wandelaars nog geld ingezameld om Tom, Eef en Jan te bedanken voor wat ze het afgelopen seizoen weer voor ons hadden gedaan. Daarna werd er geproost en kon het feest echt gaan beginnen.

Iedereen had het naar zijn zin, op een enkeling na, die had de voordeur dicht getrokken en kon haar huis niet meer in. Vandaar dat ze te laat was. Na een slokje was ze weer helemaal blij, we konden gaan beginnen aan de salades met stokbrood en sate. Ja dat zag er weer prima uit.

Zoals je kan zien had iedereen trek en alles ging dus op, zoals te zien is aan de laatste foto, wat overbleef was een vuilniszak met plastic borden en bestek. Alles was heerlijk opgegeten. We bleven nog even na zitten om bij te komen van al het lekkers en te praten over de komende vakantie, zoals waar ga jij heen of wat ga je doen.

Ik zou zo zeggen, mensen bedankt en tot eerdaags want we gaan eerder beginnen met wandelen.

Kijk dus even goed op de site wanneer we precies gaan beginnen.

 

Prettige vakantie allemaal.